Māls ir kvalitatīvs un elpojošs, siltumizolējošs celtniecības materiāls, kuru izmanto sienu un griestu apmešanā.

Māla apmetums

Jau no sendienām pazīstamais māla apmetums mūsdienās kļuvis par modernu apdares materiālu. Māli tiek piedāvāti pulvera veidā, dažādās krāsās,- atkarībā no ieguves vietas un mālu veida. Šim dabīgajam materiālam ir virkne priekšrocību griestu un jebkuru citu virsmu apmešanas darbos.Māla apmetums nav alerģisks. Šāds pārklājums ir kā filtrs,- tas uzsūc pārlieku lielu gaisa mitrumu, absorbē kaitīgos piemaisījumus. Dzaīvoklī tiks atrisinātas vairākas problēmas – tiks regulēts mitruma līmenis un tiks attīrīts gaiss.

Māla apmetums ir lēts un oriģināls būvmateriāls iekštelpu apdarei. Tam ir milzīgs dekoratīvais potenciāls. Dažādu krāsu kombinētie apmetumi dod iespēju iegūt visdažādākos krāsu toņus. Pievienojot māla apmetumam dažādus dabīgus ingredientus kā perlamutru, salmus, dažādu augu šķiedras, skaidas, tiek iegūts papildus dekoratīvs efekts.

Māla apmetumu var izmantot atkārtoti. Atliek tikai nomazgāt apmetumu un to var klāt atkal un atkal. Izmantojot māla apmetumu, nebūs nekādu celtniecības atkritumu, kā arī nekādu kaitīgu izgarojumu.

Ar šādu metodi apmetot koka konstrukcijas, būs iespējams tās iekonservēt bez jebkādām indīgām grunts krāsām. Māla apmetums ir ugunsdrošs. Pat stipri uzsilstot, māli neizdala nekādus kancorigēnus vai indīgus izgarojumus. Pie tam, māla apmetuma kārtai ir arī ekranizējošs efekts.Tā spēja uzkrāt mitrumu nodrošina plānas ūdens kārtiņas izveidi, kura aizsargās arī no elektrosmoga. Līdz šim laikam Latvijas tirgū neviens nepiedāvāja šo tehnoloģiski vienkāršo un lēto apdares materiālu. Šodien situācija ir mainījusies. Kompānija RB&B Placis piedāvā iegādāties sauso māla apmetumu . Jums ir iespēja saņemt arī porofesionālu konsultāciju vai pieaicināt pieredzējušu meistaru.


Avots:www.avideo.lv